Ervaringsleren: leer innoveren door te doen!

Ervaringsleren: leer innoveren door te doen!

Ervaringsleren_spring_in_het_diepeVolgens de gedachtegang van het ervaringsleren is ‘doen’ de beste manier van ‘denken’, zo kom je erachter wat werkt en wat niet. Voor veel organisaties kan ervaringsleren een uitstekende manier zijn om te innoveren. Spring in het diepe en improviseer, vraag, maak fouten en evalueer. Hiermee doorbreek je jouw normale gedachtegang of vastgeroeste processen en sta je open voor nieuwe ideeën. Laat een wereld voor je open gaan met ervaringsleren! Waag jij de sprong?

 

Wat is ervaringsleren?

Allereerst is het misschien wel handig om uit te leggen wat ervaringsleren nu eigenlijk is. Kort door de bocht is ervaringsleren simpelweg: leren door te ervaren. Het wordt gebruikt om ontwikkelprocessen, binnen organisaties én tussen werknemers, te stimuleren. Wanneer je wilt veranderen en daardoor het beste uit jezelf wilt halen is ervaringsleren de methodiek voor jou! Door het ervaren kom je tot nieuwe inzichten die veel invloed kunnen hebben op het succesvolle verloop van jouw organisatie.

 

Wat leer je tijdens een training of workshop ervaringsleren?

Tijdens een training of workshop gestoeld op ervaringsleren, leren door beleven, ga je aan de slag met allerlei opdrachten en uitdagingen. De moeilijkheidsgraad van deze opdrachten is zeer uiteenlopend: van simpele spellen tot complexe samenwerkingsopdrachten. Je brengt hiermee processen op gang die op het eerste gezicht niets met je inhoudelijke werk te maken hebben, maar op de achtergrond spelen. Je oefent nieuwe vaardigheden of versterkt ze, komt onvoorspelbare situatie tegen die het nieuwe leren ondersteunen, en leert van gevolgen van jouw acties, fouten en successen. Denk hierbij aan zaken als: actief betrokken zijn bij het stellen van vragen, nieuwsgierigheid, problemen oplossen, experimenteren, verantwoordelijkheid nemen, creativiteit opzoeken, uitgedaagd worden initiatief te nemen, besluiten en verantwoordelijkheid nemen voor resultaten. Ze komen allemaal aan bod. Het zijn zaken die nodig zijn voor het succes van jouw organisatie. Het heeft namelijk invloed op hoe je met elkaar werkt, hoe je je in jouw team gedraagt en wat je bereikt. Met een training of workshop waarbij ervaringsleren de focus is, leer je om samen met elkaar te gaan verkennen en direct je gedrag aan te passen dat beter bijdraagt aan het resultaat wat je wilt behalen!

 

Ga zelf aan de slag met ervaringsleren tijdens de Innovatie Bootcamp!

Wil jij ook leren door te ervaren? Doe dan mee met onze eerste editie van de zomerse Innovatie Bootcamp op 24 augustus 2017! Hier gaan we, onder het genot van (hopelijk!) een stralend zonnetje, aan de slag met hoe je innovatie binnen jouw organisatie vorm kan geven. Voor een extra innovatieshot is het ook mogelijk om de Innovatie Bootcamp uit te breiden met een extra innovatie expeditie op 23 augustus. Neem voor meer informatie contact met ons op of schrijf je direct in voor een onvergetelijke zomerse innovatie-ervaring op het bruisende Strijp S!

 

Wil je het beste uit jezelf of jouw organisatie halen? Schakel BRIL innovatie in!

Wil jij ook het beste uit jezelf of jouw organisatie halen, maar komt 24 augustus niet uit? Geen probleem! BRIL innovatie begeleidt jou en jouw organisatie natuurlijk ook graag wanneer het jou het beste uitkomt. Wij denken graag met je mee hoe jij innovatie kan integreren binnen jouw organisatie. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag vakkundig advies!