Stijlen van leidinggeven

Merkt u ook dat leidinggeven in de huidige tijd andere competenties vraagt? Benieuwd welke stijlen van leidinggeven passen bij uw organisatie, medewerkers en management? Houd controle en geef tegelijkertijd ruimte aan de medewerkers om te innoveren. BRIL helpt u graag. Direct in de praktijk toepasbaar op een veilige en effectieve manier.

Hoe komen innovaties tot stand?

Innovaties bevinden zich vaak op onbekend terrein. De uitkomst is op voorhand onbekend en onvoorspelbaar. Wat we wel weten is; top-down stijlen van leidinggeven werken niet langer in een wereld die sneller dan ooit verandert. Een leidinggevende die met ijzeren hand besluiten doordrukt, omdat er ‘manager’ op het visitekaartje staat, haalt het innovatief vermogen van de organisatie onderuit.

Managementstijlen: geen stijlen van leidinggeven

Men verwart managementstijlen vaak met stijlen van leidinggeven. BRIL duidt het verschil aan als: management is de dingen goed doen, leiderschap is echt de goede dingen doen. Juist leiderschap is in de huidige tijd een vereiste om te overleven als organisatie.
Wilt u uw organisatie van gemiddelde prestaties naar exceptionele prestaties leiden? BRIL helpt u graag. Wij leren veilig experimenteren. Lees meer over innoveren door experimenteren of neem vrijblijvend contact met ons op.

Welk type leiderschap past bij uw organisatie?

Innovatie ontstaat als we de situatie creëren, waarin mensen optimaal presteren. Welk type leiderschap het beste bij uw organisatie past is afhankelijk van de situatie. Het is de kunst om als leider van de organisatie die omgeving te creëren, waar medewerkers de ruimte krijgen om te innoveren. Een leider geeft richting, inspireert en begeleid zijn medewerkers om de beste bedrijfsprestaties neer te zetten en gebruikt daarbij passende stuurparameters.
Benieuwd welk type leiderschap bij uw organisatie past? En hoe u leiderschap in de organisatie vormgeeft voor optimale bedrijfsprestaties in onstuimige omstandigheden? BRIL helpt ontdekken.