Je bent hier: Home » Innovatie training » Innovatie Bootcamp

Innovatie Bootcamp

Boost je innovatievaardigheden.

Na tien succesvolle Innovatie Bootcamps in de afgelopen drie jaar (beoordeeld met een 8,7), komt er in 2022 weer een nieuwe kans. Op 24 maart 2022 organiseren we een Innovatie Bootcamp voor professionals uit verschillende branches. Natuurlijk geheel Coronaproof. Daag jezelf uit met een nieuwe BRIL op innovatie en vergroot je vaardigheden om succesvol te kunnen innoveren. Meld je vandaag nog aan voor de Innovatie Bootcamp!

De Innovatie Bootcamp in het kort

 24 maar 2022 (Coronaproof)
09:00 – 18:00 uur
Het bruisende Strijp-S (Eindhoven)
Nu tijdelijk €750,- all-in (ipv €950)

Schrijf je nu in
Vuurwerk BRIL innovatie

Eerdere deelnemers komen uit organisaties net zoals die van jou! (en nog tientallen andere)

Lekkerland, OHRA, Lekkerland, Brainport Eindhoven, Brabantia, St Anna Zorggroep, Heijmans, Pensioenfonds

Wat neem je mee naar huis?

Netwerk

Netwerk van intrapreneurs en ervaren innovators om te blijven sparren en leren.

Innovatievaardigheden

Versterk je innovatievaardigheden rondom brainstorming, opzetten experimenten, verzilveren van innovatiekansen en overtreffen van klantverwachtingen.

Toolbox

De innovatie-toolbox met de innovatietools, methodieken en formats, zodat je de opgedane innovatie bootcamp kennis direct in de praktijk kunt brengen.

Inspiratie

Inspiratie en handvatten over hoe innovatie succesvol in te bedden in jouw organisatie.

Wat je moet weten over de Innovatie Bootcamp!

Gun jezelf een work-boost

Strijp-S is niet voor niets dé broedplaats voor innovatie & intrapreneurship. Gedurende één dag brengen wij hier een 30tal getalenteerde professionals bijeen die zichzelf en hun werk een boost willen geven. De hele dag staat in het teken van leren innoveren. Naast het eigen maken van essentiële innovatietools & -technieken tijdens de workshops, zorgt de spreker voor inspirerende invalshoek op innovatie en frisse moed voor de real-life casus. In teams gaan jullie vooral met elkaar aan de slag de methodieken toe te passen op een uitdagend innovatievraagstuk en de innovatieprijs mee naar huis te nemen.

Voor wie is de Innovatie Bootcamp?

Deze bootcamp is opgezet voor ambitieuze professionals met een passie om zichzelf te ontwikkelen, die graag geprikkeld en uitgedaagd worden.
Vind je het leuk om bezig te zijn met vernieuwing? Of ben jij op zoek naar strategieën en methodes om tot nieuwe ideeën te komen en succesvolle innovaties te ontwikkelen? Wil je meer uit jezelf halen, en slimmer te werk gaan? Dan is deze bootcamp écht iets voor jou! Kom in contact met collega-intrapreneurs uit allerlei organisaties, van leergierige managers tot nieuwsgierige high potentials, en laat je inspireren door elkaars inzichten.

Innovatie bootcamp

Met 4 of 5 personen aansluiten? Wij hanteren een speciaal tarief!

Dagprogramma Innovatie Bootcamp

Ochtend

09:00

Start

Ochtend

09:30 tot 12:00

Innovatieworkshops

Kies uit twee workshops

Welke workshop past bij jou?

Leer innoveren met essentiële tools voor jouw organisatie.

I. Help je organisatie om zeep!

Wie is de grootste concurrent van jouw organisatie? Dat ben je zelf! In deze workshop bedenk je manieren hoe je je eigen organisatie kan verslaan om zo te leren hoe je innovatiekansen kan vinden en verzilveren.

II. De Elevator Pitch voorbij

Een idee wordt pas een innovatie als je anderen weet te enthousiasmeren. In deze workshop leer je technieken om je collega’s te verbluffen met een pitch van precies 6 minuut 40. Reken maar dat ze de volgende keer in de rij staan en willen helpen om van jouw plan een wervelend succes te maken.

III. Value-based innoveren: denken vanuit de klant

Leer met behulp van het Value Proposition Canvas op een eenvoudige manier cliëntbehoeften in kaart te brengen en ontwikkel producten & diensten die de verwachtingen van cliënt overtreffen. En ja, deze tool sluit perfect aan op het Businessmodel Canvas van Alex Osterwalder.

IV. Innovatie: Het begint met slechts één idee

De weg van idee naar innovatie is soms onvoorspelbaar. In deze workshop leer jij om te gaan met creatieve ‘denkrichtingen’ en maak je van de allerslechtste ideeën een geweldig experiment.

Middag

12:00 tot 13:30

Lunch op ondernemend Strijp-S

Middag

13:30 tot 14:30

Keynote spreker

Melvin Redeker

‘Innoveren is pionieren’

Melvin Redeker – avonturier en bevlogen spreker

Onder meer winnaar van de prestigieuze prijs van Underwater Photographer of the Year 2017. Laat je meenemen in zijn persoonlijke verhalen over zijn gewaagde pionierstochten van de Himalaya tot onderwaterwereldexpedities en wat jij (en jouw organisatie) moet weten over het bewandelen van onbekende paden.

Middag

14:30 tot 17:00

De grote innovatie-uitdaging
Welk team is de ultieme innovatiemachine?

Innovatie-uitdaging

Welk team is de ultieme innovatiemachine? Ga aan de slag en werk samen aan een uitdagende real case innovatie opdracht.

Breng de geleerde lessen en de inspiratie uit de workshops samen in de praktijk. Aan de hand van een uitdagende casus verleiden we jullie om tot grote innovatiehoogte te komen en met je team van verschillende intrapreneurs de innovatieprijs in de wacht te slepen. Elk team pitched haar idee aan een echte dragon’s den jury.

Ochtend

17:00 tot 18:00

Social Learning Dinner met peers

Leren van en met elkaar

Weg met de traditionele netwerkborrel!

Dineer met een interessante mix van collega-intrapreneurs en verken – onder leiding van ervaren gespreksleiders uit de praktijk– diverse innovatiethema’s, zoals: “Hoe krijg je die innovatiemotor in beweging?”. Halverwege het diner vindt de bekendmaking van de ‘Beste pitch’ plaats door de jury.

Liever een innovatie bootcamp op maat voor jouw organisatie?

Meer weten over de Innovatie Bootcamp?

Magda Filon
Als je vragen hebt over deze bootcamp of benieuwd bent naar de mogelijkheden voor een bootcamp op maat voor jouw organisatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Of vul het formulier in en we nemen contact op met jou.
Magda Filon
085 303 27 89
magda@brilinnovatie.nl