...

Creëer, lever en behoud waarde!

Op zoek naar meer inspiratie?
Home » Innovatie formats » Business Model Canvas

Business Model Canvas Template

Een business model is de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Onze Business Model Canvas template helpt jou om nieuwe business modellen te ontwikkelen of je business model tegen het licht te houden.

Laat je gegevens achter en ontvang de template direct in je e-mailbox! 

Business Model Canvas Template Preview

De verschillende bouwblokken van het business model canvas

  • Klantsegmenten: Breng in kaart voor wie je waarde creëert. Welke doelgroepen? Waarin verschillen ze van elkaar? Wat zijn de belangrijkste jobs-to-be-done?
  • Waardepropositie: Formulier wat de centrale belofte is aan de verschillende doelgroepen. Welke waarde? Wat los je op? Waarin is dit onderscheidend? Welke producten en diensten? 
  • Kanalen: Bedenk hoe de klant waarde tot zich neemt. Welke kanalen? Met welk doel?
  • Klantrelatie: Definieer wat voor klantrelatie past bij de propositie. Hoe bind je klanten? Hoe behoud je ze? 
  • Belangrijkste middelen: Stel vast welke middelen nodig zijn om de propositie waar te maken. Om diensten en producten te produceren. Te vermarkten? 
  • Kernactiviteiten: Bepaal welke activiteiten je als organisatie moet ontplooien om de propositie waar te maken. 
  • Belangrijkste partners: Bedenk welke partners je nodig hebt om de propositie waar te maken. Welke leveranciers en samenwerkingspartners? 
  • Kosten en investeringen: Bedenk op een slimme manier welke benodigde kosten en investeringen nodig zijn om deze propositie waar te kunnen maken. Hoe kan dit zo efficiënt mogelijk? 
  • Inkomstenstromen: Bepaal hoe klanten betalen voor de waarde die je levert. Voor welke waarde betalen ze? Op welke manier? Waar zitten de marges?
 

Hulp nodig bij het opnieuw uitvinden van je business model?

Heb je hulp nodig bij het opnieuw uitvinden van je business model? Daar helpen wij graag een handje bij! Wij gaan voor impact en sprankeling. We zijn én heel kritisch en fanatiek, maar ook vol energie met een gezonde dosis humor. In jouw tempo en in jouw context gaan we voor een ware innovatiebeweging.

 

Trucjes zijn niet aan ons besteed, daar schieten jullie weinig mee op. We hebben een koffer vol met ervaring, toffe werkvormen, verschillende innovatiemethodieken en makkelijke tools. Maar we hanteren één uitgangspunt: het moet jullie helpen om sneller, slimmer, beter en innovatiever resultaat te leveren.

 

Neem vooral een kijkje in ons aanbod van cursussen en opleidingen innovatiemanagement. Van snelle boosts en een tof innovatieplatform tot impactvolle trainingen en complete innovatieprogramma’s, wij helpen jullie een glimlach te toveren bij jullie medewerkers en klanten!

Gratis innovatie templates en whitepapers

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper "Help mijn organisatie wordt innovatief!" direct in je e-mailbox!

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.