...

Begin je pitch met een Twitter zin!

Op zoek naar meer inspiratie?
Home » Innovatie formats » Pitch Canvas

Pitch Canvas Template

Onze Pitch Canvas template helpt je om een idee te pitchen voor een jury, voor je team, voor een investeerder of voor je baas. Een goede pitch staat of valt met een goede voorbereiding. Een gedegen structuur helpt je om de juiste argumenten te formuleren die als basis dienen voor je perfecte pitch!

Laat je gegevens achter en ontvang het format direct in je e-mailbox! 

Pitch Canvas Template Preview

De verschillende blokken voor de opbouw van je pitch

  1. “Twitter” zin: Bedenk een gedenkwaardige “Twitter” zin, waarmee je direct de aandacht trekt .
  2. Pijn: Wat los je op voor klanten? Welke mogelijkheden bied je aan om sneller, kosteneffectiever, efficiënter, gelukkiger, veiliger, etc. te zijn? Is er gevalideerd dat mensen hiervoor willen betalen?
  3. Product/dienst:  Omschrijf zo simpel mogelijk: wat doet je product/dienst voor je klant? Hoe werkt het? Is het al getest bij klanten? (Laat het product/dienst niet domineren in de pitch!) 
  4. Uniek: Waarom is deze dienst uniek? Hoe helpt het je klanten om betere resultaten te krijgen dan bij je concurrent? 
  5. Best practices: Wat zijn de successen tot dusver? Pilot klanten? Wat doet de concurrent? Zijn er alternatieven? Onderbouw met data en resultaten om je casus te versterken. Klantonderzoek
  6. Business modelHoe word je betaald? Welke mogelijkheden zie je voor groei? Hoe kun je opschalen? nieuwe markten, applicaties, samenwerkingen, technologie?
  7. Investering: Hoeveel investering gaat dit vergen? Wie zijn de investeerders? Kunnen we andere partijen aanhaken? In hoeveel rondes moet er geïnvesteerd worden? Waar wordt de investering voor gebruikt?
  8. Team: Met welk team wordt dit idee verder uitgewerkt? Welke ervaring en expertise heb je nodig in het team? Welke mix aan mensen versterken elkaar? Wat moet mensen in het team met elkaar verbinden? 
  9. Call to Action:  Eindig je pitch sterk met een duidelijke call to action voor het publiek. 

Hulp nodig met pitchen?

Heb je hulp nodig met pitchen? Daar helpen wij graag een handje bij! Wij gaan voor impact en sprankeling. We zijn én heel kritisch en fanatiek, maar ook vol energie met een gezonde dosis humor. In jouw tempo en in jouw context gaan we voor een ware innovatiebeweging.

Trucjes zijn niet aan ons besteed, daar schieten jullie weinig mee op. We hebben een koffer vol met ervaring, toffe werkvormen, verschillende innovatiemethodieken en makkelijke tools. Maar we hanteren één uitgangspunt: het moet jullie helpen om sneller, slimmer, beter en innovatiever resultaat te leveren.

Neem vooral een kijkje in ons aanbod van cursussen en opleidingen innovatiemanagement. Van snelle boosts en een tof innovatieplatform tot impactvolle trainingen en complete innovatieprogramma’s, wij helpen jullie een glimlach te toveren bij jullie medewerkers en klanten!

Gratis innovatie templates en whitepapers

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper "Help mijn organisatie wordt innovatief!" direct in je e-mailbox!

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.