...
Home » Blog » Vergroot de innovatiekracht van jouw organisatie en stijg boven je concurrenten uit

Vergroot de innovatiekracht van jouw organisatie en stijg boven je concurrenten uit

Maak ruimte voor het experiment!

Om als organisatie succesvol te zijn en je concurrenten altijd een stap voor te blijven, is het van belang om je als organisatie verder te ontwikkelen en de verwachtingen van je klanten te overtreffen. Dit kun je bereiken door de innovatiekracht van jouw organisatie te vergroten. Wellicht stel je jezelf nu de vraag: “wat is innovatiekracht nu eigenlijk precies?”. Wij leggen het je graag uit!

Wat is innovatiekracht?

Wanneer je spreekt over innovatiekracht heb je het over het vermogen of de potentie van een organisatie om continu tot innovaties te komen en deze succesvol in de markt te zetten. Binnen elke organisatie zijn er hefbomen die kunnen worden getrokken om innovatie van de grond te krijgen, en mentale modellen/mindsets te veranderen in combinatie met de juiste tools om innovatie successen te creëren. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je de innovatiekracht van jouw organisatie kan vergroten? Lees dan snel verder! Wat is innovatiekracht? Wij vertellen je hier alles over.

Hoe vergroot je de innovatiekracht van jouw organisatie?

Om de innovatiekracht binnen jouw organisatie te vergroten is het belangrijk dat medewerkers het gevoel krijgen dat er ruimte is om te experimenteren en fouten te maken om te innoveren. Om dit in goede banen te leiden moet jij, als manager, aan de slag om deze ruimte te creëren maar ook de juiste tools aan te bieden. Een innovatielab kan je hier enorm bij helpen. Met het innovatielab creëer je namelijk een omgeving waar iedere medewerker wordt uitgedaagd om met vernieuwing aan de slag te gaan. Start vandaag nog met het vergroten van jouw innovatiekracht.

Vergeet niet om je ideeën vast te leggen

Innoveren doe je niet zomaar, het is een proces dat je samen met je hele organisatie aangaat. Samen ga je ideeën verzamelen, evalueren en de beste ideeën selecteren. Het zou natuurlijk eeuwig zonde zijn als je vergeet wat dat ene goede idee was tijdens die eerste brainstormsessie. Om dit te voorkomen heeft BRIL innovatie speciaal het innovatieplatform ontwikkeld. Het innovatieplatform zorgt ervoor dat jouw innovatieve ideeën op een overzichtelijke manier wordt vastgelegd en dat er geen enkel idee vergeten wordt. Geen onnodige stappen, ‘Nice to Have Features’ die afleiden, of complexe applicaties waar medewerkers mee moeten leren werken. Ons innovatieplatform biedt in één oogopslag inzicht in de voortgang. Hiermee houd je zelf controle over de processen rondom het innovatieprogramma van jouw organisatie. Dus waar wacht je nog op?

Word een innovatie krachtpatser!

Kun je wel wat hulp gebruiken om de innovatiekracht van jouw organisatie te vergroten? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze innovatie specialisten. Samen gaan we aan de slag om van jouw organisatie een innovatie krachtpatser te maken! Start vandaag nog met het vergroten van jouw innovatiekracht.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.