Peerarena

Je bent hier: Home » Blog » Peerarena

In gesprek met.

Huidige uitdagende tijden vraagt van organisaties om wendbaar te zijn en continue te kunnen anticiperen op veranderende omstandigheden. Start het gesprek met peers in een peerarena en laat je mensen inspireren over hoe het anders en beter kan. Herken patronen, leer van best practices en vergroot de wendbaarheid van jouw organisatie.

Weet hoe peers bepaalde vraagstukken aanpakken en omarm best practices. Leer van andere organisaties.

Laat je medewerkers inspireren door peers. Het zelf ervaren geeft een directe impuls aan verandergedrag.

Andere organisaties vinden het een eer om te vertellen over hun wereld en te leren van anderen. Het werkt verbindend.

klantarena in actie

Hoe werkt het?

In een peerarena (+/- 2,5 uur) gaan jouw peers uit andere organisaties (maximaal 15 personen) met elkaar in dialoog over hun wereld en de uitdagingen daarbij. Wij selecteren bewust een aantal peers uit organisaties waar dezelfde vraagstukken spelen of hebben gespeeld, en zoeken daarbij juist ook naar organisaties buiten uw branche. Leren van elkaar is het uitgangspunt. Zoals de naam peerarena al suggereert, zitten de genodigde peers in een arena en voeren een dialoog onder leiding van BRIL als onafhankelijke moderator. In de buitenkring neemt jouw organisatie plaats, zij hebben de nadrukkelijke rol te luisteren en te observeren.

Peers in dialoog

Veel organisaties hebben te maken met dezelfde type strategische vraagstukken. Waarom niet leren van organisaties uit andere branches? In een peerarena duiken we in de wereld van verschillende organisaties die je kunnen inspireren op thema’s die bij jouw organisatie ook spelen. Peers gaan met elkaar in dialoog over bijvoorbeeld:

– De verschuiving die zij als organisatie moeten maken.

– Hoe te zorgen dat medewerkers meer betrokken zijn en zelf initiatief gaan tonen, zonder daarbij als organisatie te grote risico’s te lopen.

– De rol van leiderschap in deze veranderlijke tijden.

– De manier waarop een management team moet functioneren om de organisatie als geheel te kunnen laten bloeien.

klantarena - hoe ziet het eruit?

Leren van jouw peers

De medewerkers reflecteren na afloop op wat ze gehoord hebben in de peerarena. We inventariseren we hoe jouw peers naar de verschuivende wereld kijken en daarmee omgaan, welke best practices voorbij zijn gekomen en welke handvatten daarvan ook van toepassing zijn op jouw organisatie en sturen we naar belangrijke thema’s om tot concrete verbetering te komen.

Wij vertellen je graag over de kracht van een peerarena en wat dit instrument andere organisaties al heeft opgeleverd.